Czy żywność to chemia?
Wiele osób twierdzi, że dzisiaj już nie można jeść tak zdrowo, jak dawniej. Mówią, że współczesna żywność to jedna wielka chemia. Czyli, co byśmy nie jedli, to się podtruwamy. Dlaczego w takim razie czas życia ludzi się wydłuża? Otóż przyroda uwzględniła, że nie ma i nigdy nie było żywności bez trucizn. Dlatego wyposażyła nas w zdolność ich usuwania z organizmu. Tyle, że zwalczać trucizny potrafi jedynie organizm, którego odżywianie jest zrównoważone. Takie, które zapewnia codziennie zasilenie jedzeniem wszystkimi potrzebnymi składnikami odżywczymi w odpowiednich ilościach. Zatem, żeby nie dać się podtruwać, wystarczy w miarę możliwości ograniczać spożywanie żywności zawierającej szkodliwe dodatki chemiczne a to, czego uniknąć się nie da, zwalczać dzięki odżywianiu się zrównoważonemu. Tylko jak sprawdzić, czy nasz organizm otrzymuje z jedzenia wszystko co należy? Bardzo prosto. Powie Ci to Program DrDietman.